haberler
ETKİNLİKLER

BUİKAD’DAN “GELECEĞE YÖN VEREN KADINLAR ZİRVESİ”

01.08.2024

-BUİKAD’DAN “GELECEĞE YÖN VEREN KADINLAR ZİRVESİ”

-ÜLKE ÇAPINDA DÜZENLENEN PROGRAM BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) ve Burcu Başar İletişim Danışmanlık işbirliğinde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ‘Geleceğe Yön Veren Kadınlar Zirvesi’ programı düzenlendi. Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıları bir araya getiren zirve bir ilki gerçekleştirdi.

Merinos AKKM’de düzenlenen ‘Geleceğe Yön Veren Kadınlar Zirvesi’ programına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, kamu kuruluşlarının, iş dünyasının ve STK’ların temsilcileri ile Akademik Odaların yöneticileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, BUİKAD’ın 2007 yılında 11 kurucu üye tarafından kurulduğunu hatırlatarak 17 yıl sonunda 150 üyeye ulaştıklarını söyledi. BUİKAD olarak bütün çalışmalarında büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü ve gösterdiği hedefler doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Başkan Şeyda Şençayır, “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bizlere çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefini gösteren Mustafa Kemal Atatürk, ‘Dünyada her şey kadının eseridir’ diyerek, kadının toplum ve medeniyet içindeki yerini takdir etmiştir” dedi.

“BURSA’DA KADINLAR GÜLÜMSEYECEK”

Yerel yönetim olarak kadınların toplumda yer alması için çalışmalara başladıklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Kadın üretici kooperatiflerini tek çatı altında toplayıp üretimlerini işe dönüştürmeliyiz. Kadınların güvenliğini sağlamak yolunda projelerimiz var. Büyükşehir Belediyesi’nde kadın yönetici sayımız artacak. Kadın dostu bir kent oluşturmak başlıca hedefimiz. Bursa’da kadınlarımız gülümseyecek” diye konuştu.

KADIN İSTİHDAMI DİNAMİKLERİ MASAYA YATIRILDI

Capital Dergisi Haber Müdürü Nilüfer Gözütok Ünal yönetimindeki oturumda “Sektörlerde Kadın İstihdamındaki Dinamikler ve Kadın Odaklı İş Modelleri” konusu konuşuldu. Endüstriyel Girişim Platformu Başkanı Zülal Koç, Dünya Gazetesi CEO’su Burcu Kösem, Borçelik İK ve Kurumsal İletişim Direktörü Derya Demirer, Zerrin Özgüle İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zerrin Özgüle, Burpol Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü İlkay Yıldırım, Sage Diniz Genel Müdürü İpek Yalçın ve Rudolf Duraner Genel Müdürü Rasim Çağan görüşlerini aktardı.

Burpol Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü İlkay Yıldırım kadın girişimci sayısının çok az olmasından dolayı yaşanan sorunların büyük olduğunu söyledi. İşletmesinde 85 kişinin çalıştığını belirten İlkay Yıldırım dünya çapında önemli işlere imza attıklarını ifade ederek, “Kadın olarak çok zorluklar yaşadık. Hiçbir şey yolunda gitmedi ama hiçbir şeyde yolumuzdan geri döndürmedi. İşletmemde kadın istihdamını artırmak çok istiyorum. Ara eleman konusunda özellikle kadınlara ağırlık verilmesi gerektiğine inanıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.






© BURPOL POLİMER PLASTİK SAN. TİC. A.Ş.
KVKK Aydınlatma Metni   |   KVK, İşlenmesi ve İmhası Politikası